Prachtig gelegen woonboerderij
Riante groepsaccommodatie tot 20 pers.
Gelegen in het mooiste deel van Friesland

    Eastermar en omgeving

De omgeving rond onze groepsaccommodatie bestaat uit een mooi coulissenlandschap met een viertal jachthavens en recreatiestrandje in de directe omgeving. Friesland op zijn best met lommerijke wandelpaden door afwisselend weilanden en bossen. De routes door dit gebied bieden ook aan fietsers volop mogelijkheden. Voor watersporters ligt het gehele Friese merengebied aan de voeten. Vlakbij de boerderij zijn dan ook zeil-, motorboten of sloepen te huur. Voor paardrijden biedt het bosrijke gebied een uitstekend netwerk aan ruiterpaden met een manege vlakbij de groepsaccommodatie.

De naam "Eastermar" is het Friese woord voor "tussen de meren", het dorp ligt dan ook precies tussen twee meren in. Het weidse Bergumermar enerzijds en de Leijen aan de andere kant van het dorp. Vooral De Leijen, waarin kleine uit vervening ontstane eilandjes liggen, is een mooi natuurgebied en bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een kanotocht.
In het dorp leidt een wandelroute de bezoeker langs gerenoveerde historische panden. Het beschermde dorpsgezicht geeft een goed beeld van het oude Eastermar, uit de tijd van skutsjes die nog vracht vervoerden.

Het dorp ligt op ongeveer 24 km van Leeuwarden en 12 km van Drachten.
Klik hier voor een routebeschrijving

Andere nuttige informatie:
beleeffriesland.nl
frieslandtotaal.nl
friesnieuws.nl
Roompot Vakanties

De voorzieningen in Eastermar:

Buitenactiviteiten Onder de Linde

De omgeving van de boerderij leent zich bij uitstek voor allehande buitenactiviteiten:

Klik op een link voor meer informatie. Naast deze en andere activiteiten kunnen wij ook de catering voor u verzorgen.

Bel voor meer informatie hierover
met telefoonnummer 06 12616956